dimecres, 18 de maig del 2011

La lluita contra l'homofòbia ha sortit al carrer el 17M

El 17 de maig és el Dia Internacional contra l'Homofòbia. Una data poc coneguda però que cada cop pren més importància, com ho demostren les mobilitzacions i actes que enguany s'han fet a Barcelona, Girona i Tarragona.

A Barcelona s'ha fet una concentració a la plaça sant Jaume convocada pel FAGC i el CGB. I ha comptat amb el suport d'altres col·lectius com el Brot Bord. En la mobilització s'hi podia veure una gran bandera amb els colors de l'arc de sant Martí, una altra amb el triangle rosa i diverses pancartes amb lemes contra l'homofòbia i la transfòbia.

Abans de la concentració, activistes bordes han penjat diverses pancartes i cartells amb el lema 'No volem reformisme integrador, volem la revolta sexual!'.



Girona ha celebrat per primera vegada una petonejada col·lectiva entre persones de diferents opcions sexuals davant l'Ajuntament coincidint amb el Dia Internacional contra l'Homofòbia. A la convocatòria hi han assistit una trentena de persones convocades per l'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) amb l'objectiu de fer visible el rebuig contra l'homofòbia i la transfòbia.
I al vespre, la Comissió Unitària 28 de juny ha organitzat una xerrada sobre l'homofòbia amb en Pau Gálvez del FAGC i la Gina Serra de l'Associació de Transsexuals de Catalunya. L'activitat ha estat seguida per un nombrós públic.


I a Tarragona la CUP ha convocat una concentració davant l'Ajuntament en motiu del dia mundial que commemora l'aniversari de l'eradicació per part de l'OMS de l'homosexualitat de dins el llistat de malalties. Josep Maria Llauradó, de la CUP, ha explicat la situació actual a la ciutat en matèria d'alliberament sexual, tot exposant els casos de les paraules del tinent d'alcalde del PSOE Carles Castillo que deia que les relacions sexuals dutes a terme a la Cala Romana eren molestes i que calia bandejar-les. També s'ha fet referència a les polítiques més aviat folklòriques engegades per l'actual equip de govern, i s'ha reivindicat una alternativa verament en clau de revolta sexual.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada